Странице

субота, 28. август 2010.

Piletina u belom sosu

   Ovaj recept je fantastican ne samo za spremanje belog mesa, vec za sva "suva" mesa. Ovakav nacin pripreme je postao jako popularan, jer je jednostavan, brz a finale je mmm, prste da polizes :) Meso sluziti uz neko bareno povrce, brokoli, prokelj, sargarepu, karfiol ili krompir izmiksano ili zasebno.

Potrebno je:

600g belog mesa
1 kesica krem supe od pecuraka
200ml kisele pavlake
300ml slatke pavlake
malkice putera za podmazivanje

   Svaki komad belog mesa iseci popreko na pola, da se dobiju dve tanje snicle pa panirati u prahu krem supe. Podmazati vatrostalnu posudu puterom i redjati paniranu piletinu, a onda je zaliti smesom dve pavlake. Poklopiti, staviti u hladnu rernu koju cete podesiti na 180step a kada se rerna zagreje, peci jos oko 30min.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails